Siteniz İçin Önemli Meta-Tag'lar

Bir sitenin yada bir blogun olmazsa olmazıdır meta-tag. Meta-Tag’ları istediğimiz gibi ekleyebiliriz ama arama motorlarının en büyüğü olan ve en fazla hit gönderecek olan Google meta-tagların bazılarını dikkate almaktadır. Hatta fazla meta-tag kullanımına spam gözüyle bakmaktadır. Dolayısıyla, gerekli olmayan meta-tagları ekleyip sitemizin / blogumuzun kalitesini düşürmemeliyiz.

Gerekli Meta-Tag’lar;
·          Anahtar kelime, etiket  meta-tagı: x, y, z yazan yere sitenizin aramalarda dikkate alınmasını istediğiniz anahtar kelimleri yazın. En fazla 20 adet.

<meta name="keywords" content="x, y, z" />

·          Genel Tanıtım Meta-tagı: sitenizin aramalarda genel olarak içerik bilgisini kullanıca sunacak olan meta-tag’dır.En fazla 150 karekter girilebilir.

<meta name="description" content="BURAYA YAZIN" />

·          Google bot meta-tagı: Google robot sitenize geldiğinde bu meta-taga bakarak sitenizi indexler yada indexlemez. İndexlemesini istemiyorsanız ”index” yazan yere “noindex” yazın.Site haritanıza dahil olan URL’lerinizi dizine eklenmesini istemiyorsanız ”follow”  yazan yere “nofollow” yazın.

<meta name="robots" content="index,follow" />

·          Site içerik dili meta-tagı: Sitenizin içeriğinin dili hakkında Google’ye bilgi verir. Türkçe için “tr” , İngilizce için “en” yazın.

<meta http-equiv="Content-Language" content="tr" />

·          Site yazarı / Editörü meta-tagı: Site içerik sahibinin adı yazar.

<meta name="author" content="Yazar Adı" />

·          Yayıncı Kimliği meta-tagı: Yayıncının kim olduğunu belirtir.

<meta name="publisher" content="Yayıncı" />

Yukarıdaki metatagları önce bir text dosyasında düzenleyin. Ardından site şablonunuzda <head> yazısının hemen altına yapıştırın. Artık sitenizi Google’a daha iyi taıtabilirsiniz.

4 kişi bu yazıya yorum yapmıştır.:

huzurdolusözler dedi ki...

SEO Analiz google sıralama Yarışması - ŞAMPİYON TRABZONSPOR

https://www.muhasebegonulluleri.com/seo-analiz-google-siralama-yarismasi-bol-odullu-yarisma/

hizli faturam dedi ki...

bilgiler için teşekkürler

film izle dedi ki...

yayıncı yerine ne yazılacak

Çekici.net dedi ki...

Cekici.net sitemizde eksik olan meta-tag lardan dolayı, uğraşmamıza rağmen yükselmiyordu. Canonical ve diğer tağ yapılarını düzeltince çok kısa sürede index alıp yükseldik.

Yorum Gönder