SİTE HARİTASI OLUŞTURMA KURALLARI

Hazırlayacağınız site haritasında aşağıdaki kurallara uyduğunuz sürece, sitenizin arama motorlarına indekslenmesinde hiçbir sorun yaşamazsınız.

1.        Bir Site Haritası, bir URL listesi veya bir Site Haritaları listesi içerebilir.
2.        Site Haritanızda diğer Site Haritalarının bir listesi varsa, Site Haritasını Site Haritası dizin dosyası olarak kaydetmeniz ve söz konusu dosya türü için sağlanan XML biçimini kullanmanız gerekir. Bir Site Haritası dizin dosyasında en fazla 50.000 Site Haritası listelenebilir.
3.        Bir Site Haritası dosyası en fazla 50.000 URL içerebilir ve sıkıştırılmamış hali 10 MB üzerinde olamaz. Boyutu bu değerden büyükse Site Haritanızı birkaç küçük Site Haritasına bölmenizi öneririz. Bu sınırlamalar, web sunucunuzun Google'a büyük dosyalar sunarak aşırı yüklenmesini önlemeye yardımcı olur.
4.        URL'lere oturum kimliği eklemeyin.
5.        Site Haritalarına doğrudan görsel URL'leri eklemeyin. Google, görseli doğrudan dizine eklemez, bunun yerine görselin göründüğü sayfayı dizine ekler. Site Haritalarına eklenmiş doğrudan görsel URL'leri dizine eklenmez.
6.        Site Haritası URL'si, üzerinde yer aldığı web sunucusu tarafından okunabilmesi için kodlanmalıdır. Ayrıca, yalnızca ASCII karakterleri içerebilir. Büyük harf ASCII karakterlerini, belirli denetim kodlarını veya * ve {} gibi özel karakterleri içeremez. Site Haritanızın URL'si bu karakterleri içeriyorsa, site haritanızı eklemeyi denediğinizde hata alırsınız.
7.        Öznitelik değerleri içeren dosyalar arasında yalnızca sendikasyon yayınları Google Site Haritaları tarafından desteklenir. Örneğin, aşağıdaki Atom yayını parçasında href bir özniteliktir.

<link rel="alternate" type="text/html" href="http://www.example.com/dizin.html"/>

Site haritanızı metin dosyasına dayanan biçimde oluşturmak için aşağıdaki kurallara uyun;

1.        Google, URL'leri aynen belirtildiği gibi taramayı denediği için URL'leri eksiksiz bir biçimde belirtmeniz gerekir.
2.        Her bir metin dosyası en fazla 50.000 URL içerebilir. Siteniz 50.000'den fazla URL içeriyorsa, listeyi birden fazla metin dosyasına ayırabilir ve bu dosyaları ayrı ayrı ekleyebilirsiniz.
3.        Metin dosyasında UTF-8 kodlaması kullanılmalıdır. Bunu, dosyayı kaydederken belirtebilirsiniz (örneğin, Not Defteri'nde, bu Farklı Kaydet iletişim kutusunun Kodlama menüsünde listelenir).
4.        Metin dosyası, URL listesi dışında bir bilgi içermemelidir.Metin dosyası herhangi bir üstbilgi veya alt bilgi içermemelidir.
5.        Metin dosyasını istediğiniz gibi adlandırabilirsiniz. Google, dosyayı bir metin dosyası olarak tanımlayabilmek için dosyaya .txt uzantısı eklemenizi önerir (örneğin, siteharitasi.txt)

Metin dosyasını sunucunuza yüklemeniz gerekmektedir. Bu dosyayı oluşturduğunuzda, bir Site Haritası olarak gönderebilirsiniz. Komut dosyası yazma ya da web sunucunuzu yönetme konusunda bilgili değilseniz, bu işlemin elle yapılması en kolay ve en iyi yoldur.

0 kişi bu yazıya yorum yapmıştır.:

Yorum Gönder